Serviceflats

Omschrijving

Een serviceflat biedt u – als senior – de mogelijkheid om langer zelfstandig te blijven wonen. Het belangrijkste verschil met uw vroegere thuis is dat er permanent professionele medewerkers aanwezig zijn op wie u als bewoner een beroep kunt doen. Doordat ons woonzorgcentrum vlakbij gelegen is, is onze noodhulp bijzonder snel ter plaatse, zodat u zorgeloos en veilig kan genieten. Alegria wenst met haar serviceflats niet alleen een aangepaste woning en assistentie aan te bieden, maar biedt u ook de mogelijkheid om een nieuw sociaal netwerk uit te bouwen en te onderhouden. U heeft uitgebreid de kans andere mensen te leren kennen in het Grand Caféof tijdens de activiteiten en animaties. Alles kan, niets moet.

Infrastructuur en uitrusting

Alle 34 serviceflats beschikken over een woonkamer met uitgeruste keuken, een aparte slaapkamer en een badkamer met toilet, wastafel en inloopdouche. Vele van onze serviceflats hebben ook een ruim terras. U heeft ook een handig videofoniesysteem, een eigen brievenbus en deurbel.

Dienstverlening

Wij stellen een aangepaste woning ter beschikking, inclusief alle nutsvoorzieningen zoals water, elektriciteit, verwarming, internet, televisie, personenalarm, vuilnisophaal, onthaal enz. U mag ook vrij gebruikmaken van de talrijke gemeenschappelijke ruimtes, de fitnesstoestellen, tuin en de petanquebaan. Bovendien bieden wij u de garantie dat u bij nood dag en nacht een beroep kunt doen op ervaren en goed opgeleide medewerkers. Zo verblijft u in een veilige omgeving waar u snel de eerste zorgen kunt krijgen indien dat nodig zou zijn.

Naast deze basisdienstverlening kunt u tegen betaling ook gebruikmaken van andere diensten. Zo kunt u ’s middags een warme lunch nemen in het Grand Café en kunt u ook aansluiten bij de diverse activiteiten. Neem zeker een kijkje in ons aanbod aan facultatieve diensten.

Privacy en veiligheid

Alegria investeert veel in de veiligheid van haar bewoners. De ingangen van de serviceflats zijn enkel toegankelijk voor de bewoners van de serviceflats en de bezoekers die zij binnenlaten. Met de videofoon aan iedere ingang kan u iedere bezoeker gemakkelijk identificeren.

Erkenning

Onze serviceflats zijn erkend door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en beschikken zo over een kwaliteitsgarantie. Om een erkenning te krijgen, moeten  serviceflats aan strikte normen voldoen op het vlak van infrastructuur en zorg- en dienstverlening.

Overstap naar het woonzorgcentrum

Wanneer uw zorgbehoefte stijgt en een opname in het woonzorgcentrum zich opdringt, dan krijgt u als bewoner van de serviceflats voorrang bij het toewijzen van een kamer in het woonzorgcentrum.